dijous, 8 de desembre del 2011

El sistema solar i un any...

Carmen va descubrir com celebren els aniversaris en el mètode Montesori, ens va agradar molt la idea, així que la estem possant en pràctica. Primer, hem comprat els globus i les pintures i després ens hem possat mans a l'obra, unflant, pegant amb paper de diari i cola i després pintant, de moment, el Sol i la Terra. En breu començarem amb la Lluna. L'altre dia Carme li va contar a Murta com durant un any la Terra li feia una volta al Sol, i com s'apropava i s'allunyava i com depenent de la inclinació de la Terra,els dies es feien més curts o més llargs...jo atenia la explicació que em va semblar interessant i molt didàctica doncs feia servir els globus empaperats i pintats per fer-la. Murta no ho va entendre del tot però li va quedar clar que per celebrar un nou aniversari havia d'esperar a que la Terra acabara de fer la volta al Sol. Crec que és genial que una nena de 4 anys entenga coses que fins fa molt poquet portaven a la foguera a genis i humanistes magnífics...sembla que encara hi ha gent que no acaba d'entendre aquesta visió de l'univers...ara la idea és fer la Lluna i penjar el conjunt a la habitació...ja us contarem com acaba la història!




2 comentaris:

  1. Hola família!!!! Quines coses tant boniques!!!! Gràcies pels vostres comentaris que fan que us sentim més propers!!!! Una abrçada fortíssima!!!!
    A,M, Ll i P.

    ResponElimina
  2. molt bona idea! us queda una feinada...a Llavorsí podem fer algún planeta quan pugeu i així us donem una mà i participem del projecte. Ja anireu penjant fotos!!

    ResponElimina